Cele mai populare Roluri Sushi

Una dintre caracteristicile care fac sushi atât de atrăgătoare este varietatea de rulouri de sushi și ingrediente care sunt folosite în fiecare. În afară de makizushi tradiționale, care constă din orez fiert, oțet și unele wasabi învelite în alge marine prăjite, multe alte rulouri de sushi sunt acum populare. De când ruloul California a fost creat acum peste 40 de ani în Los Angeles, mai multe rulouri de sushi au fost inventate pentru a răspunde nevoilor iubitorilor de sushi și tradiționali. Iată o scurtă descriere a celor mai populare roluri pe care le puteți găsi în restaurantele și barurile sushi din Japonia și alte țări occidentale.

Dragon Roll
Dragon roll este foarte popular în S.U.A. și în alte părți ale Occidentului. Acest rulou de sushi are orez în exterior, în timp ce partea interioară are fie tempura creveți, fie unagi și un castravete. În afara, orezul este acoperit cu tobiko și avocado. Unii bucătari-șefii și iubitorii de sushi o numesc rolă de tip omidă, deoarece avocado-ul poate decora și rolele pot fi aranjate ca o omidă.

California Roll
Rolul California a fost primul sushi de succes occidental, care a făcut posibil ca mulți americani să îmbrățișeze sushi. Orezul fiert, marinat în oțet, este presărat cu icre de pește (tobiko) sau cu icre de capelin (masago). În interiorul ruloului, puteți găsi o varietate de ingrediente cum ar fi castraveți, avocado, carne de crab gătit și maioneză. Unele baruri de sushi înlocuiesc avocado cu mango sau banane. Deși ruloul din California a fost inițial creat și vândut în S.U.A., acum are propria bază de fani în Japonia și în alte părți ale lumii.

Rainbow Roll
Rola de curcubeu este de obicei pregătită cu pești tipici de sushi, cum ar fi cartofi galbeni, ton, somon sau bas de mare, cu adaos de fructe cum ar fi mango sau avocado. Partea interioară a ruloului conține diverse ingrediente cum ar fi tempura creveți, sparanghel, castravete și alte umpluturi care se găsesc în rola din California, cum ar fi carnea de crab și maioneză.

Spider Roll
Roloul de păianjen are crabii moi, ca ingredient principal. Pentru a face acest sushi rola, crabi sunt acoperite cu tempura batter înainte de a le prăji adânc. Bucătarii își umple interiorul ruloului cu maioneză înainte de a adăuga crabii cu picioarele lipite, pentru a crea impresia unui păianjen gigantic. Unele baruri sushi au creat varianta lor de sushi prin adăugarea de semințe de susan, tobiko, castravete, avocado și ridiche.

Tekkamaki
Tekkamaki este, de obicei, pe menajul omakase al majorității restaurantelor sushi tradiționale în stil edomae. Ingredientul cheie din tekkamaki este carnea de ton subțire, care este cunoscută sub numele de maguro în japoneză. Cu un pic de condiment de wasabi pus pe pește crud, această rolă este un exemplu simplu de ceea ce mulți iubitori de sushi japonezi doresc.

Negitoro Maki
Acesta este un alt fel de mâncare sushi făcută în multe restaurante tradiționale japoneze. Ingredientele sale includ tonul roșu tocit mărunțit și prazul sau ceapa de primăvară. Această rolă vă oferă o combinație bună de condimente și pește și unii bucătari îi adaugă semințele de susan. Este un favorit al multor iubitori de sushi preparat în mod tradițional datorită gustului unic.

Philadelphia Roll
Philadelphia roll este un rulou de sushi oriental occidentalizat care include brânza cremă ca unul din principalele sale ingrediente. În mod tradițional, sushi nu include nici un fel de produse lactate. Rola poate fi umpluta cu avocado, ceapa si seminte de susan in timp ce somonul afumat si castravetele servesc ca elemente de peste si legume.

Futomaki
Futomaki înseamnă literalmente roluri groase de grăsime. Pentru futomaki preparate în mod tradițional, bucătarii adaugă o varietate de ingrediente, inclusiv ciuperci Shiitake, castravete, ouă prajite (tamago), tărtăcuță uscată (kanpyo). Unii bucătari îi adaugă, de asemenea, elemente cum ar fi codfish condimentat, caș de fasole, lăstari de bambus și avocado.

Toro Maki
În acest fel de mâncare de sushi tradițională la prețuri ridicate, fursecuri de toro (carnea grasă din burta de pește de ton roșu) sunt așezate pe role de orez. Datorită aromelor bogate și unice ale peștelui, mulți iubitori de sushi comoara acest fel de mâncare și sunt gata să plătească o primă pentru el.

Unagi Maki
Pentru consumatorii de sushi pentru prima dată, unagi maki este un fel de mâncare bună pentru a învăța cum să mâncați sushi. Se prepară cu un anghilă de apă proaspătă, care este gratată într-un sos dulce. Gustul teriyaki face o alegere excelentă atât pentru iubitorii de sushi tradiționali, cât și pentru cei din Sushi.

Concluzie
Acestea sunt doar câteva dintre rulotele de sushi pe care le puteți savura la un restaurant sushi din țările occidentale și Japonia. Dacă sunteți nou în lumea sushiului, poate fi necesar să încercați câteva roluri făcute de mai mulți bucătari înainte de a vă putea alege susul sushi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *